De afgelopen jaren is Chiazaad enorm in populariteit gestegen. Dit komt de boordevol proteïnes, vetten en vezels in chiazaad waardoor het een echte powerfood is. Je kan chiazaad op allerlei manieren gebruiken. Voeg het toe aan je smoothies, stop het in je yoghurt of strooi een beetje chiazaad over je boterham met pindakaas of avocadotoast. De mogelijkheden met chiazaad zijn oneindig. Wij delen ons favoriete chiazaad recept: Chiapudding.
Wat heb je nodig? (1 portie chiazaad pudding)
- 250 ml kokosmelk of een andere plantaardige melk
- 4 eetlepels chiazaad
- Een snufje zout
- 1 eetlepel honing of een andere zoetstof naar keuze
Wat moet je doen voor chiazaad pudding?
Het maken van chiapudding is een van de meest simpele dingen op aarde. Je voegt namelijk alle ingrediënten bij elkaar in een mooi glas of kleine weckpot en roert het daarna goed door. Wanneer alle ingrediënten zijn gemixt met elkaar kun je nog extra dingen toevoegen zoals rozijnen, amandelen, geraspte kokos of gojibessen. Na het mixen van de ingrediënten zet je het mengsel in de koelkast en wacht je minimaal een uur of drie*. That’s it, enjoy!
*Tip: roer tussendoor nog even goed door de pudding, zo voorkom je dat de chiazaadjes aan elkaar blijven plakken!
Bekijk onze Chiazaad!