Choco truffels met cacaonibs en witte amandelen zijn de ultieme superfoodsnacks.. Deze truffels zijn vooral lekker in de middag bij de thee als afternoon snack of voor wat extra energie tijdens de lunchpauze.
Wat heb je nodig?* (voor 2 personen)
- 10 dadels (zonder pit)
- 1 eetlepel gojibessen
- 1 medium handsinaasappel
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder
- 1 eetlepel cacaonibs
- 1 eetlepel gemalen kokos
- ½ eetlepel tarwegraspoeder
- 2 eetlepel witte amandelen
* Voor dit recept heb je een keukenmachine of stevige blender nodig
Wat moet je doen?
Begin met het ontpitten van de dadels, zodra je deze hebt ontpit stop je de dadels samen met de gojibessen in de keukenmachine of blender. Meng de ingrediënten totdat je een bal krijgt, dit kan ongeveer een minuut duren. Wanneer het mengsel in de keukenmachine de juiste vorm en consistentie heeft begin je met raspen van de sinaasappelschil. Voeg daarna de overige ingrediënten toe.
Maal het mengsel nog 20 á 30 seconden tot een glad mengsel maar niet té glad, je mag stukjes van de gojibessen en witte amandelen nog wel zien. Als het mengsel de juiste consistentie heeft kun je beginnen met het draaien van balletjes.
Leg deze op een bord en plaats ze minimaal een half uur in de koelkast. Zodra de balletjes klaar zijn om te eten kun je ze nog versieren met wat kokosrasp of amandelschaafsel. Enjoy van de choco truffels met cacaonibs en witte amandelen !
Bekijk al onze producten op De Notenbeer