De 7 voordelen van pecannoten

De pecannoot is een populaire noot en wordt door veel mensen gegeten. Zeker in de VS tijdens feestdagen zoals Thanksgiving zijn recepten met deze noot enorm populair. De pecannoot komt oorspronkelijk van de hickory-boom, een boom die veelal groeit in Centraal- en Zuid-Noord-Amerika. Wist je dat de pecannoot ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

1. Afvallen

Ondanks dat noten veel vetten bevatten zijn deze toch een goede keus voor als je wilt afvallen. De pecannoot is namelijk rijk aan eiwitten en vezels. Hierdoor heb je een langer ‘vol’ gevoel na het eten en de eiwitten helpen bij de opbouw van spieren. Ook helpen pecannoten bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, zo voorkom je dus die dip in de middag wanneer je zin krijgt in lekkere dingen.

2. De kwaliteit van je botten

Om de kwaliteit van je botten en tanden te behouden moet je producten eten waar veel fosfor in zit. Pecannoten zijn een bron van fosfor en helpen bij het versterken van je botten. Ook is fosfor een belangrijke mineraal die helpt bij het herstel van je cellen en spieren. Na een flinke work-out is een handje pecannoten dus geen gek idee!

3. Het voorkomen van huidproblemen

Schoonheid komt van binnenin. Wat we eten en in ons lichaam stoppen zie je dus later terug aan je huid. Het is dus erg belangrijk om gezonde voeding te eten. Doordat pecannoten een bron van vezels zijn kunnen ze helpen bij de afvoer van gifstoffen in het lichaam. Het eten van een paar pecannoten per dag kan al een groot verschil maken.

4. Goed voor huid en haar

Zink en vitamine A zijn belangrijke stoffen die helpen bij het verbeteren van huid en haar. Zo helpt zink bij de ondersteuning van de schildklier en helpt zink bij het voorkomen van haaruitval. Vitamine A is een belangrijke vitamine voor de huid, en helpt met name bij een gezonde uitstraling. Beide zijn te vinden in pecannoten.

5. Helpen tegen huidveroudering

In pecannoten zitten ook veel antioxidanten, zoals vitamine E en ellaginezuur. Deze helpen bij het tegengaan van huidveroudering. Wil je fijne lijntjes of andere tekenen van huidveroudering voorkomen? Dan is het aan te raden pecannoten aan je dieet toe te voegen. Hoe eerder hoe beter!

6. Goed voor de hersenen

De onverzadigde vetten die je in pecannoten kunt vinden zijn erg goed voor je hersenen. Daarnaast bevatten pecannoten ook veel vitamine B. Deze vitamine bevordert de werking van de hersenen en verbetert het geheugen.

7. Bevorderen een gezonde zwangerschap

Misschien niet voor iedereen van toepassing maar pecannoten zijn ook goed voor zwangere vrouwen. Dit komt omdat den noot rijk is aan vitamine B11, ook wel bekend als foliumzuur. Deze vitamine ondersteunt de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap én verkleint de kans op afwijkingen. Ook bij klachten zoals haaruitval ná de zwangerschap kan het eten van pecannoten helpen. Foliumzuur bevordert namelijk de haargroei.

Bekijk onze pecannoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *