De perfecte borrelplank in 4 stappen

Borrelen hoort bij het weekend. En bij borrelen hoort ook een goede borrelplank met lekkere hapjes en noten. In dit artikel lees je hoe je binnen no-time een de perfecte borrelplank met verschillende noten op tafel zet. Optimaal genieten!

Stap 1: houd rekening met dieetwensen

Het fijne aan borrelplanken is dat je er van alles op kunt leggen. Heb je vrienden met bepaalde allergieën of dieetwensen? Geen probleem! Je kan zoveel variëren als je zelf wilt. Vraag voordat je aan het versieren van je borrelplank begint of er gasten zijn met bepaalde dieetwensen. Zo voorkom je dat je de verkeerde hapjes in huis haalt!

Stap 2: bepaal wat voor hapjes je gaat serveren

Nu je weet of er bepaalde dieetwensen zijn kun je gaan bepalen wat voor hapjes je gaat serveren. Het lekkerste is wanneer je flink uitpakt en varieert in de keuze. Kies je voor een uitgebreide kaasplank, vishapjes of heb je liever een vegetarische plank? Alles kan! Je kunt zelfs vlees, vis én kaas combineren op de borrelplank. Een ander leuk idee is om een themaplank te maken. Dan kun je hapjes en snacks toevoegen die spraakmakend zijn voor een bepaald land zoals Frankrijk, Nederland of Peru.

Stap 3: voeg gebrande noten toe

Om de plank écht compleet te maken raden we je aan gebrande noten toe te voegen. Het verschil tussen gewone noten en gebrande noten is dat deze op een hoge temperatuur worden gebrand in bijvoorbeeld arachideolie. Hierdoor worden de noten extra knapperig en krijgen ze vaak een wat rokerige smaak. Erg lekker dus voor tijdens de borrel! Je kunt ervoor kiezen om één soort gebrande noot toe te voegen aan je borrelplank of je kan kiezen voor een lekkere mix. In dit geval gaat less is more dus niet op!

Stap 4: maak je plank op

Heb je alle hapjes en noten compleet? Dan kun je beginnen aan het opmaken van de borrelplank. Zorg dat vlees- en vishapjes niet bij elkaar liggen en als er vegetarische hapjes tussen zitten is het wel zo netjes deze los te serveren van de vleeshapjes. De gebrande noten kun je in kleine bakjes verdelen en op verschillende plekken op de borrelplank maken. Ligt alles op zijn plek? Dan ben je klaar om te serveren en samen lekker te genieten!

Voor meer tips? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *