De vijf voordelen van macadamianoten

Macadamianoten zijn witgekleurde ronde noten. De noot is al even populair in Nederland en zijn vooral lekker tijdens de borrel. Van oorsprong komt de macadamianoot uit Australië en Sulawesi. Even later is de noot geëxporteerd naar Hawaii, waar deze noot tot op heden wordt geoogst. Maar naast dat de macadamianoot ontzettend lekker is beschikt deze noot ook nog over een tal gezondheidsvoordelen, wij zetten ze voor je uiteen.

Goed tegen hart- en vaatziekten

Wist je dat de macadamianoot een hoger percentage onverzadigde vetten bevat dan olijfolie? In tegenstelling tot verzadigde vetten zijn onverzadigde vetten goed voor het lichaam. Het regelmatig eten van de macadamianoot helpt om die reden bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Een extra gezondheidsvoordeel is dat door de gezonde vetten in de macadamianoot ook de kans op een hoge bloeddruk verkleind wordt.

Macadamianoten olie

Je hoeft macadamia’s niet altijd in hun originele vorm te eten. Er bestaat namelijk ook macadamianoten olie. Met deze gezonde olie kun je bakken, braden of je kunt de olie gebruiken in een salade. Doordat de olie voornamelijk op basis van onverzadigde vetten is kun je deze gewoon eten zonder je druk te maken over calorieën. De originele smaak van de macadamianotenolie maakt het in ieder geval dubbel en dwars waard!

Bomvol antioxidanten

In macadamia’s zitten allerlei aminozuren. Deze verbeteren de opname en werking van vitamine en mineralen door ons lichaam te versterken.

Hierdoor maakt je lichaam meer antioxidanten aan die helpen strijden tegen vrije radicalen die onder andere voor veroudering zorgen. Ook is de aanmaak van antioxidanten belangrijk om ontstekingen en nare ziektes tegen te gaan.

Goed voor je dieet

Door het eten van macadamianoten zitten je langer vol. Dit helpt om de ‘cravings’ in de middag te voorkomen. Zeker de omega-7 vetten die zich in de macadamia bevinden hebben een positief effect op afvallen. Dit komt omdat omega-7 er voor zorgt dat er minder vet wordt opgeslagen. Eet deze noot natuurlijk wel met mate.

Macadamianoten vallen onder Brain food

De grote hoeveelheid vetten, magnesium en mangaan die te vinden zijn in de macadamia helpen de kwaliteit van de hersenen te verbeteren. Met name de werking en het geheugen van de hersenen worden, verbeterd door het regelmatig eten van macadamia’s. In Engeland heeft de macadamia letterlijk de naam ‘brain food’ gekregen omdat de noot zo goed is voor je hersenen. Grappig he?

Bekijk onze macadamianoten in de shop! Voor meer gezonde voeding tips, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *