Beschrijving
Gedroogde abrikozen zijn een heerlijk en gezond tussendoortje. Ze zijn rijk aan vezels en vitamine A en ze zijn een goede bron van kalium.
Ook bevatten ze antioxidanten die je lichaam kunnen helpen beschermen tegen ziektes. Gedroogde abrikozen kunnen puur gegeten worden of toegevoegd worden aan een mix of andere recepten.
De natuurlijke schoonheid van abrikozen wordt vaak bewaard door een zwavelbehandeling vóór het drogen. Dit zorgt ervoor dat het fruit langer houdbaar is en langer vers blijft. Zodat er geen risico is op bacteriegroei als gevolg van de gebrekkige bewaaromstandigheden na de oogsttijd; Ook zijn er ongezwavelde abrikozen die nog steeds de meeste kwaliteiten behouden, maar een aantal gewenste eigenschappen missen, zoals kleurbehoud.
Wist je dat?
- Abrikozen zijn een geweldige bron van bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A.
- Gedroogde abrikozen daarmee voor een betere weerstand en gezonde botten zorgen, maar ook voor een goed gezichtsvermogen ondersteunen
- Turkije 85 procent van de wereldproductie aan gedroogde abrikozen produceert
Ideaal als…
Als vervanger van zoet in je dagelijkse yoghurt, kwark of havermout. Of voeg ze toe aan de blender voor een supersweet smoothie! Lekker voor de start van de dag of onderweg. Als u het meeste uit uw gedroogde abrikozen wilt halen, kunt u ze beter nog even weken of wassen, voordat u ze toevoegt aan een maaltijd. Hierdoor worden ze schoner en zachter!
Ze zijn een goede bron van vezels en kalium. Ze zijn ook nog eens erg lekker, waardoor ze de perfecte snack zijn voor onderweg!
Gedroogde | |
Voedingswaarde | Per 100 gram |
Energie in KJ/Kcal | 1255kJ/300Kcal |
Vetten | 1,1 |
Verzadigd | < 0,01 |
Koolhydraten | 71,6 (34,4 suikers) |
Eiwitten | 2,7 |
Voedingsvezels | 7,3 |
Zout | – |
Ingrediënten:
99,8% Abrikozen, 0,2% E220
Allergenen:
Bevat Sulfiet. Kan mogelijk sporen bevatten van gluten, andere noten, pinda’s en sesam.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.