Overnight oats met noten en zaden

Havermout wordt steeds populairder onder de jongere generatie. Dat is niet heel gek als je aan de talloze gerechten denkt waarin je havermout kunt verwerken. Eet havermout warm met wat noten en zaden of zet ze eerst een nacht in de koelkast om te weken. Wanneer je havermout en noten een nacht laat weken zijn deze namelijk beter te verteren voor je darmen. Een ander voordeel: je kunt in de ochtend wanneer je druk bent meteen aan je ontbijt beginnen zonder allerlei pannen en potten te hoeven gebruiken! Lees hier hoe je de perfecte overnight oats met noten en zaden kunt maken.

Wat heb je nodig? (1 portie overnight oats)

  • 150 ml halfvolle melk of een plantaardige melk als je vegetarisch bent
  • 30 gr havermout
  • ½ banaan
  • 1 eetlepel gemengde zaden of powerfood zoals gojibessen
  • 1 handje noten
  • Een snufje kaneel

Wat moet je doen?

Voor overnight oats hoef je eigenlijk niet veel te doen. Je voegt de havermout en halfvolle of plantaardige melk samen in een kommetje en mengt de ingrediënten goed door elkaar. Nadat je de ingrediënten gemengd hebt kun je deze in de koelkast zetten. De volgende ochtend roer je de overnight oats nog een keer goed door en garneer je ze met de noten, zaden en kun je de halve banaan als garnering gebruiken. Voeg naar smaak nog wat kaneel toe of geniet meteen van je overnight oats! Het fijne aan overnight oats is dat je zelf kan experimenteren met wat je lekker vindt. Voeg de volgende keer bosbessen of rood fruit toe aan je overnight oats of voeg een eetlepel pindakaas toe voor de gezonde vetten. Niks is te gek!

Voor meer tips over voeding, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *