Japanse Rijstcrackers

Vanaf  5,50

Japanse Rijstcrackers – een heerlijke oosterse versnapering! Afwisselen met andere klassiekers, een koud drankje erbij en niks meer aan doen!

250 gram
 5,50
500 gram
 8,75
1000 gram
 14,95

Bij aankoop ontvangt u tot 7 Punten                                  

Categorieën: ,

Beschrijving

Japanse Rijstcrackers 

De geschiedenis van Japanse (en oosterse) zoutjes gaat terug tot de 9e eeuw in Japan en zelfs tot de 7e eeuw in China. In die tijd maakten de mensen al “zoute snacks” op basis van tarwemeel in plaats van rijst. Rijst werd pas populair als ingredient voor deze zoutjes in de middeleeuwen wordt geschat.

De rijstsector is een belangrijke sector. De belangrijkste exportlanden voor dit gewas zijn Thailand, Vietnam en India, maar niet alleen! Japan produceert ook veel heerlijke knapperige broodjes “rijstcrackers” genoemd.

Die in veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn, zoals maidas (gemaakt met azijn) of tamacharastra rechtstreeks van het eiland Kyushu in de buurt van Zuid-China, waar ze worden verbouwd met behulp van ouderwetse technieken, zoals het onder water zetten van de velden tijdens het natte seizoen. Waarna ze weer kunnen opdrogen voordat de oogst begint.

De eerste stap bij het maken van Rijstcracker Mix is het koken van het deeg van gekookte rijst. Rijst is afkomstig van een grassoort en behoort tot alle andere granen die tot dezelfde familie behoren, zoals tarwe of gerst bijvoorbeeld. Bij het dorsen wordt eventueel kaf verwijderd, dat vervolgens door malen kan worden afgescheiden; dan blijft alleen het favoriete witte spul over, waarmee een heerlijke rijstcracker kan worden gemaakt!

Wist je dat Rijst crackers?

  • Vroeger niet met rijst maar met ‘gewoon’ tarwemeel werden gemaakt
  • Onder andere zeewier bevatten.

Zoute rijstcrackers

Onderdeel van een gezellig borreltafel! Afwisselen met andere klassiekers, een koud drankje erbij en niks meer aan doen! Behalve af en toe een handje pakken dan…

Rijstcrackers Kopen

Bij De Notenbeer kunt u voordelig online deze unieke rijstcrackers mix bestellen. Zo geniet u van topkwaliteit voor een scherpe prijs en heeft u altijd wat lekkers in huis!
 


Japanse Rijstcrackers

logo

Voedingswaardes

Per 100 gram

Energie in KJ/Kcal

2360kJ/552Kcal

Vetten

341

      – Verzadigd

6,2

      Koolhydraten

32

Suikers

5,1

Eiwitten

18

Voedingsvezels

1

Zout

1,1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Japanse Rijstcrackers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *