Pecan Pie Bars zijn onweerstaanbaar lekker en zo makkelijk om te maken!
Ingrediënten
60 gram ongezouten roomboter
100 gram kristalsuiker
120 ml karo corn syrup dit kun je vervangen door honing of 4 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel ahornsiroop
¼ theelepel zout
20 gram bloem
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
225 gram pecannoten grof gehakt
1 pak zanddeeg
Bereidingswijze Pecan Pie Bars
Maak het zanddeeg volgens het recept.
Bekleed een vierkant bakvorm met bakpapier en verdeel hier het zanddeeg over. Zet het even voor een half uurtje in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 185°c.
Bak de bodem voor 10 minuutjes in de oven.
Maak de vulling door in een steelpannetje de boter te smelten samen met de kristalsuiker, corn syrup en ahornsiroop. Kook op middelhoog vuur gedurende 3 tot 4 minuten of tot de suiker is opgelost en het een licht gouden kleur heeft. Zet het vuur uit en klop het zout en de bloem erdoor tot er geen klontjes meer zijn.
Klop in een aparte kom de eieren en vanille en giet dan heel langzaam het warme suikermengsel bij de eieren terwijl je constant blijft kloppen. Klop tot je vulling volledig is samengevoegd.
Voeg je gehakte pecannoten toe aan het vullingmengsel en roer. Giet het pecannootmengsel voorzichtig over de hete korst zodra deze uit de oven komt.
Zet terug in de oven en bak nog 30 tot 35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en het midden is gestold.
Laat de repen nu helemaal afkoelen.
Vergeet natuurlijk niet om ervan te genieten!