Beschrijving
De pecan is een van de meest populaire noten in Noord-Amerika. Onder de stammen die er eeuwenlang van leefden bevonden zich vele Indianen van Texas tot Georgia, die de pecan als onderdeel van hun dieet gebruikten of in plaats daarvan kookten met andere ingrediënten zoals appels en ahornsiroop!
Pecannoten kwamen vroeger alleen voor in het zuiden van Amerika, maar nu vind je ze overal! Ze staan bekend om hun vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Een handjevol per dag is genoeg, dus waarom zou je niet eens proberen?
Pecannoten zijn een gezonde toevoeging aan je dieet! Ze bevatten veel eiwitten, onverzadigde vetten en antioxidanten. Deze pecannoten zijn ook nog eens biologisch geproduceerd, dus met oog voor Moeder Natuur. En waarom niet, want ze smaken heerlijk!
Wist je dat?
- De noot vele voordelen heeft, waaronder het hoge gehalte aan vitamine B en zink, die helpen om je immuunsysteem goed te laten werken
- Pecannoten een geweldige bron zijn voor het gezichtsvermogen, de haargroei en stevigheid van de huid
- De Amerikaanse staat Alabama meer dan 50% van de pecannotenoogst in de wereld produceert
Ideaal als…
De pecannoot is een heerlijke boomnoot die vele toepassingen kent. Je kunt ze rauw eten, roosteren voor de smaak en hun meel gebruiken in bakrecepten om je eten een extra crunch te geven! Een simpele manier om dit te doen is door wat over havermout of cornflakes te strooien – het zal je ontbijt nog voedzamer maken dan normaal, terwijl het ook nog eens extra smaak toevoegt. Eet smakelijk!
Pecannoten | |
Voedingswaarde | Per 100 gram |
Energie in KJ/Kcal | 3066kJ/733Kcal |
Vetten | 73,5 |
Verzadigd | 6,7 |
Koolhydraten | 13,5 (3,3 suikers) |
Eiwitten | 10 |
Voedingsvezels | 10 |
Zout | – |
Ingrediënten:
100% biologische pecannoten
Allergenen:
Kan mogelijk sporen bevatten van gluten, andere noten, pinda’s en sesam.
Jette Klaver –
Heerlijke pecannoten!
Gideon –
Ik ben gek op deze biologische pecans!