Top 6 gezonde noten van De Notenbeer

Noten zijn gezond. Ze ondersteunen een gezonde levensstijl, zijn goed voor je lichaam en het eten van een paar noten per dag kan al helpen bij het bestrijden van allerlei gezondheidskwaaltjes. In dit artikel lees je alles over de top 6 gezonde noten van De Notenbeer.

1. Amandelen

De amandel is één van de meest gezonde noten die je kunt toevoegen aan je dieet. Ze bevatten namelijk veel gezonde vetten die helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het functioneren van het lichaam. Verder zitten amandelen ook boordevol antioxidanten zoals vitamine E en andere mineralen. Deze helpen bij de ondersteuning van een gezond hart.

2. Cashewnoten

Cashewnoten zijn een echte mineralenbom. Ze bevatten onder andere koper, zink, ijzer, fosfor, selenium én magnesium. Ben je op zoek naar een noot die je energieniveau op peil houdt en je algemene gezondheid zal helpen verbeteren? Kies dan voor de cashewnoot.

3. Hazelnoten

Nóg een noot die ideaal is voor sporters of mensen die op dieet zijn. Er zit namelijk arginine in de hazelnoot, dit aminozuur is goed voor spierherstel en de opbouw van spieren. Voeg hazelnoten toe aan je post-workout maaltijd of begin de dag met een gezond ontbijt vol hazelnoten.

4. Macadamianoten

De macadamianoot is een geschikte noot voor tijdens de borrel of wanneer je lekker wilt snacken. Klinkt heel ongezond. Maar wist je dat deze noot van alle noten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten bevat? Dat is onder andere goed voor het cholesterol en je hart. Ook bevatten macadamianoten veel vitamine B1, deze vitamine helpt je om het energieniveau op peil te houden.

5. Paranoten

Over energie gesproken! Paranoten zijn echte energiegevers. Dit komt omdat er veel selenium in paranoten zit. Selenium is een mineraal die zorgt voor een goede werking van de schildklier en hormoonhuishouding. Vooral mensen met PCOS of schildklierproblemen hebben baat bij het eten van paranoten.

6. Pistachenoten

Naast amandelen zijn pistachenoten ook caloriearm. Daarbij zit deze kleine groene noot vol antioxidanten en bevat de pistachenoot ontzettend veel eiwitten. Dit maakt het een geschikte nood voor sporters. Ook zit er in pistachenoten veel calcium en fosfor, dit is goed voor je tanden en botten.

Klik hier voor meer gezondheid tips

Bekijk meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *