Vijf redenen om meer noten te eten

Noten zijn gezond, dat kan niemand ontkennen. Een handje noten per dag kan al helpen bij het verbeteren van je gezondheid. Ben je benieuwd wat een handje noten per dag voor je gezondheid kan doen? Wij geven je vijf redenen waarom je iedere dag een handje noten zou moeten eten!

1. Noten verlagen je bloeddruk

Door een handje noten per dag te eten verlaag je bloeddruk. Dit komt omdat noten het aminozuur arginine bevatten. Dit aminozuur ondersteunt de bloedvaten. Doordat je bloedvaten wijder kunnen worden van het aminozuur dat in noten zit wordt je bloeddruk goed gereguleerd, zorg je voor een betere toevoer van zuurstof en krijg je meer energie.

2. Noten verminderen de kans op hart- en vaatziekten

Ook een van de vijf redenen om meer noten te eten – Noten bevatten veel onverzadigde vetzuren. Deze helpen bij het beschermen tegen hart- en vaatziekten. Onderzoek wijst zelfs uit dat als je iedere dag een kleine hoeveelheid noten (of zaden) zou eten je een kleiner risico van zo’n 30%, loopt om hart- en vaatziekten te krijgen.

3. Noten zijn rijk aan eiwitten

Wist je dat noten ook veel eiwitten bevatten? Per 100 gram bevatten noten namelijk zo’n 8 tot 21 gram eiwitten. Dit verschilt natuurlijk wel per nootsoort. De pistachenoot spant daarbij de kroon met maar wel liefst 26 gram eiwitten per 100 gram! Een handje noten per dag is dus zeker een goede tip voor de sporters onder ons of bijvoorbeeld voor vegetariërs. Zo krijg je alsnog je eiwitten binnen zonder dat je vlees moet eten. Ideaal dus!

4. Noten verlagen je cholesterol

Zoals bij twee staat aangegeven bevatten noten onverzadigde vetten. Deze vetten zijn niet alleen goed voor het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten maar helpen ook bij het verlagen van het cholesterol. Wanneer je bekend bent met een hoog cholesterol is het daarom aan te raden om noten in je dieet toe te voegen. Specifiek walnoten zijn een goede toevoeging wanneer je je cholesterol wilt verlagen. Deze noot bevat namelijk ook ontstekingsremmende stoffen die inflammatie in je lichaam tegengaan.

5. Noten zitten bomvol antioxidanten

Last but not least: antioxidanten. Los van de gezonde vetten en eiwitten die in noten zitten bevatten noten ook veel belangrijke mineralen en antioxidanten voor het lichaam. Zo zijn amandelen en bron van vitamine E. Dit is goed voor je ogen, verouderingscellen en organen. Ook helpt het eten van amandelen bij de aanmaak van rode bloedcellen. Waar wacht je nog op?

Ontdek meer over noten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *