Beschrijving
Zonnebloempitten Gepeld worden met name veel gegeten in de landen rond de middellandse zee; een echte Mediterraanse snack dus! Toch gaat de historie van deze kleine pit al wat verder. Hij wordt namelijk al duizenden jaren verbouwd en gegeten en komt oorspronkelijk uit de regio van Mexico en Peru. Indianen aten ze ook al lang daarvoor. Het is aannemelijk dat de Spaanse veroveraars ze op hun ontdekkingstochten uiteindelijk meenamen naar Europa.
Zonnebloempitten Gepeld zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren en zijn eetbaar nadat ze uit hun schilletje (vruchtwand) zijn verwijderd. Daarnaast bevatten zonnebloemen ook vele andere belangrijke voedingsstoffen zoals mangaan dat helpt het lichaam soepel te laten functioneren door de bloedsuikerspiegel te reguleren; koper voor sterke spieren/haargroei en nog meer, dus eet ervan als je jouw gezondheid op peil wilt houden.
Wist je dat?
- In zonnebloempitten veel vitamine E, B, B6 en B11 te vinden is
- Aan onze zonnebloempitten geen zout is toegevoegd
- Dat je Zonnebloempitten Gepeld kunt roosteren om ze wat langer houdbaar te maken
Ideaal als…
Garnering van je pastasalade! Zonnebloempitten zijn een geweldige bron van vitaminen en mineralen. Ze zijn gemakkelijk toe te voegen aan je dieet, of je ze nu toevoegt aan je muesli vroeg op de ochtend of salades! Of durf je het aan om er eens een heerlijk brood mee te bakken? Je kunt ze zelfs eens proberen op te bakken in een laagje ketjap voor een Oosterse twist!
Zonnebloem | |
Voedingswaarde | Per 100 gram |
Energie in KJ/Kcal | 2746kJ/664Kcal |
Vetten | 58 |
Verzadigd | – |
Koolhydraten | 10,1 (2,4 suikers) |
Eiwitten | 21,5 |
Voedingsvezels | 8,2 |
Zout | – |
Ingrediënten:
100% zonnebloempitten
Allergenen:
Kan mogelijk sporen bevatten van gluten, andere noten, pinda’s en sesam.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.